Četvrtak i petak (4. i 5. studenog) nastava će biti online!

Učenici osnovnih i srednjih škola će narednih dana na jesenski odmor. Imaju mini praznike koji traju od subote 30.10. do srijede 3. studenoga. No u školske klupe se neće vratiti u četvrtak jer prema najavama premijera Plenkovića nastava će se u četvrtak i petak odvijati online!

“U ovim okolnostima važno je apelirati na sve koji se nisu cijepili da se cijepe. Moramo se pridržavati ključnih mjera distance i maski, s obzirom na to da smo ušli u godišnje doba kada je vrijeme hladnije i ljudi se više druže u zatvorenim prostorima. Stoga bih još jednom spomenuo da smo poduzeli aktivnosti. Ministar Fuchs dogovorio je da idući tjedan, kada je blagdan Svih svetih, nastava ide online, kako bismo umirili školsku populaciju, rekao je Plenković i konkretizirao kako će se nastava u četvrtak i petak održavati online, budući da su u utorak i srijedu praznici.” rekao je premijer nakon nakon koalicijskog sastanka 26.10.2021.

Kalendar s praznicima za školsku godinu 2021 2022
Kalendar školske godine 2021./2022.

Reakcije sindikata na online nastavu

“Odluka je došla nenadano. I roditelji i zaposlenici i mnogi učenici su u šoku. Cijelo vrijeme se ponavlja da je odluka o provođenju nastave na lokalnim stožerima, a to sad nije tako. Na terenu su različite reakcije jer neki nemaju toliko širenje zaraze. Zaraza se povećava, no činjenica je da brojna istraživanja pokazuju da je najbolja nastava uživo”, rekla je Ana Tuškan za N1 komentirajući nove preporuke HZJZ-a i odluku da se idući četvrtak i petak nastava u cijeloj Hrvatskoj odradi online.