Home / Featured / Dodatni bodovi za upis u srednju školu 2017/2018
Dodatni bodovi za upis u srednju školu 2016.
Dodatni bodovi za upis u srednju školu 2016.

Dodatni bodovi za upis u srednju školu 2017/2018

Dodatni bodovi za upis u srednju školu 2017.

bodovni prag - Minimalan broj bodova potreban za upis u srednju skolu 2017
Minimalan broj bodova potreban za upis u srednju skolu 2017 – bodovni prag

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju, natjecanju školskih sportskih društava te učenici sa zdravstvenim teškoćama, oni učenici koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja te učenici čiji su roditelji državni službenici koji su u ime Republike Hrvatske bili upućeni na rad u inozemstvo. Dodatne bodove za upis u srednju školu 2016. godine mogu se ostvariti kroz nekoliko kategorija. Provjerite jeste li možda i vi u nekoj od tih.

Vrednovanje rezultata kandidata postignutih na natjecanjima iz znanja

Dodatni bodovi za upis – Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na:

 • natjecanjima u znanju iz nastavnih predmeta: Hrvatskoga jezika, Matematike, prvoga stranog jezika;
 • natjecanjima u znanju iz dvaju nastavnih predmeta posebno značajnih za upis u skladu s Popisom predmeta posebno važnih za upis;
 • jednome natjecanju iz znanja koji samostalno određuje srednja škola iz Kataloga natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a koja se provode u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Računanje bodova za srednju – Vrednuju se i boduju rezultati kandidata postignutih na državnim natjecanjima iz znanja iz Kataloga natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, koja se provode u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a koja je odobrilo Ministarstvo te međunarodnim natjecanjima koje verificira Agencija za odgoj i obrazovanje.

POSEBAN ELEMENT (DODATNI) BODOVANJA UČENIKA

Dodatni bodovi za upis – Poseban element vrednovanja kandidata čini vrednovanje uspjeha:

 • kandidata sa zdravstvenim teškoćama;
 • kandidata koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja uzrokovanim nepovoljnim ekonomskim, socijalnim te odgojnim čimbenicima;
 • kandidata za upis na osnovi Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. godine;
 • kandidata hrvatskih državljana čiji su roditelji državni službenici koji su po službenoj dužnosti u ime Republike Hrvatske bili upućeni na rad u inozemstvo.
Upis u srednju školu 2017/2018 - sve o upisima dodatni bodovi za upis
Upis u srednju školu 2017 – sve o upisima u srednje škole 2017
Upis u srednje škole - Računanje dodatnih bodova za srednju za upis
Računanje bodova za srednju za upis u prvi razred srednje škole

Dodatni bodovi za upis

Računanje bodova za srednju – Neovisno o tomu ispunjava li uvjete za ostvarivanje više prava, učeniku će se priznati ostvarivanje isključivo jednoga prava koje je za njega najpovoljnije.

2 komentara

 1. Poštovani

  da li imate informaciju koliko dijete dobije bodova za srednju školu koji ima logopedskih problema,
  te ima potvrdu za navedenu teškoću ?

  unaprijed hvala

  • “Temeljem Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, učenici s teškoćama u razvoju imaju pravo izravnog upisa u jedan od programa obrazovanja za koje posjeduju stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje.

   Također, učenici s težim zdravstvenim teškoćama ostavruju dodatni bod za programe obrazovanja za koje posjeduju stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.”

   Znači Zavod će preporučiti učenicima s zdravstvenim teškoćama neka zanimanja te će im biti dodjeljen dodatni bod za ta zanimanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *