eTwinning projekti

eTwinning projekt: Ja i sva moja lica

Učenici 3. i 4. razreda OŠ „Vladimir Nazor” Adžamovci, Područne škole Laze zajedno sa svojom učiteljicom Jelenom Bradašić ove nastavne godine sudjelovali su u eTwinning projektu Ja i sva moja lica. U ovim izazovnim vremenima održati dobro mentalno zdravlje je izuzetno bitno.

Ja i sva moja lica

Projekt su osmislili i pokrenuli učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Dalj i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje, a priključilo im se više od 120 nastavnika iz niza europskih zemalja – Bosne i Hercegovine, Italije, Finske, Slovačke, Rumunjske, Albanije, Srbije, Turske i Hrvatske. Projekt je osmišljen kroz sljedeće ključne aktivnosti: Pogled u sebe, Osjećam dakle jesam, Savršeno nesavršeni, Briga o sebi, Bolji ja, bolji svijet.

Učenici su rado sudjelovali u projektnim aktivnostima. Obilježili su Svjetski dan mentalnog zdravlja, Međunarodni dan zagrljaja, Međunarodni dan sreće, Dan ružičastih majica, Dan obitelji, Majčin dan, Dan očeva, Europski tjedan mentalnog zdravlja, surađivali sa učenicima Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka uoči božićnih blagdana, izrađivali maskotu projekta, upoznavali druge i sami sebe. Kroz razne radionice, aktivnosti, radili su na svojem samopouzdanju, uočavali što na sebi trebaju popraviti, a u čemu su jako dobri.

Zajedno sa još dvadesetak škola sudjelovali su u zajedničkom stvaranju priče na engleskom jeziku. Upoznali su se s fraktalnim crtanjem i obilježili Tjedan mozga. Snimali su videa. Proveli su još mnogo aktivnosti i u svima jednako uživali i puno naučili. Projekt je odlično osmišljen i uz stalnu potporu voditelja projekta bilo im je zadovoljstvo sudjelovati u projektu.

maskota za maskotu projekta osvojila je visoko 5.mjesto – kartonski dijaprojektor s različitim izrazima lica – sreća, ravnodušnost, tuga, ljutnja
Dan ružičastih majica – 24.2.2021
21.1.2021. Međunarodni dan zagrljaja
Hodanjem do mentalnog zdravlja – Europski tjedan mentalnog zdravlja 10.5. – 16.5.2021

Recent Posts

Datum isplate plaće za lipanj!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odobrilo sredstva za isplatu plaće zaposlenicima osnovnih i srednjih škola… Read More

6. srpnja 2021.

Fuchs ne bi strogo kaznio učenike koji su nastavnici u piće ulili dezinficijens: ‘S njima treba razgovarati’

I tako, eto - ministar obrazovanja, mudriji od delfske proročice, danas je nadahnuto izvalio kako… Read More

14. lipnja 2021.

Datum isplate regresa u 2021. godini!!

"Regres, ove godine, mora biti isplaćen svim javnim službama" Read More

10. lipnja 2021.

Jeste li u stanju zauzeti se za sebe???

Svakodnevno susrećemo osobe koje se ne uspijevaju zauzeti i izboriti za sebe nego u nepoželjnim… Read More

4. lipnja 2021.

Datum isplate plaće za svibanj! Hoće bi biti REGRES?

Isplata plaće za svibanj 2021. bit će u četvrtak 10. lipnja 2021. godine Read More

31. svibnja 2021.

Upisi u srednje škole 2021. godine. Najvažniji datumi!

Na stranicama Narodnih novina MZO-a objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje… Read More

9. svibnja 2021.