Kreativni hrvatski gimnazijalci!

Gimnazija Nova Gradiška od 1. studenog sudjeluje u eTwinning projektu “Glazba jučer, danas, sutra”.

U projektu sudjeluje 90 učenika iz četiri hrvatske gimnazije pod dirigentskom palicom četiri profesora Glazbene umjetnosti. Bit je da učenici istražuju glazbu i sve o njoj na jedan zanimljiv i poučan način.

U sklopu projekta učenici će istraživati razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekad, danas i sutra, proučavati kako je razvoj tehnologije utjecao na glazbu i njenu prisutnost u životu ljudi. Korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije istražit će i usporediti život umjetnika nekad i danas, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali kao i prednosti i nedostatke istog. Kao dio projekta, učenici će odabrati nekoliko pjesama te ih interpretirati na vlastiti način dajući moderni naglasak i viziju budućnosti, a ujedno usvojiti nova znanja o umjetnosti.

U ovo predbožićno vrijeme osmislili su i projekt adventskog kalendara koji je svima dostupan već s prvim danom mjeseca prosinca. Svaki dan treba čekati ponoć, ne bi li otvorili novi prozorčić s novom glazbenom poslasticom iz različitih glazbenih kategorija i vremenskih perioda dok će nam za Božić prikazati vlastiti glazbeni mini uradak.

Nositelji projekta su Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica i IX. gimnazija Zagreb, a projektni partneri su Gimnazija Sesevete i Gimnazija Nova Gradiška. Aktivnosti s učenicima provode profesori Glazbene umjetnosti Darija Kivač, Nikola Sebastian Jambrošić, Danijela Šmuljić Matošević i Kristina Vladušić.

Iako je u ovo vrijeme zborovima teško raditi, naš zbor odlučio se za još jedan iskorak!
Do Božića uživajmo u glazbenom izboru njihovog adventskog kakendara
https://calendar.myadvent.net/?id=57a301a750b99e6af8c63fce494d5035&fbclid=IwAR0hsURrEu8-Mk4L8wjhPPxKH9j4l3gvD-QAWfiuqpid2P8uqopgTLiljZc

A upravo je danas (17.12.2020) krenulo virtualno natjecanje zborova gdje su se prijavili u revijalnom dijelu gdje publika glasa. Molimo sve da odvojite koju minutu. Otvorite poveznicu, poslušajte naš virtualni zbor i podržite lajkom ove kreativne hrvatske gimnazijalce. https://www.facebook.com/watch/?v=2051644454966907