Datumi upisa u srednje škole u 2023./2024.

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024., prijave kandidata u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednju školu (NISpuSŠ) započet će 29. svibnja u 8 sati.

Kandidati se u sustav prijavljuju putem mrežne stranice srednje.e-upisi.hr. Prijave u sustav bit će moguće tijekom cijelog upisnog razdoblja. Nakon ulaska u sustav, kandidati moraju pregledati podatke na kartici “Moji podaci” i eventualne nepravilnosti prijaviti svom razredniku.

Redoviti kandidati prijavljuju se u sustav odabirom gumba “Prijava” –> “Prijava preko AAI” i unosom svojih “@skole.hr” računa i lozinke.

Prijave obrazovnih programa za redovite kandidate počinju 28. lipnja.

Kandidati izvan redovitoga sustava obrazovanja registriraju se klikom na “Registracija”.

  • Registracija kandidata izvan redovitog sustava obrazovanja traje do 26. lipnja.
  • Registracija za kandidate s teškoćama u razvoju izvan redovitog sustava obrazovanja traje do 16. lipnja.

Nakon što kandidat unese sve potrebne podatke, registraciju šalje klikom na gumb “Pošalji registraciju”. Kandidati će zatim dobiti poveznicu na kojoj odabiru vlastitu lozinku. Kandidati izvan sustava obrazovanja RH se prijavljuju na sustav pomoću e-mail adrese koju su upisali prilikom registracije i odabrane lozinke.

Pravilnik o upisima u srednje škole ostaje isti kao i prošle godine, a što se sve boduje na upisima možete pročitati na našim stranicama.

Datumi vezani za upis u srednju 23./24.

U ljetnom roku prijave u sustav započet će 29. svibnja, a glavni dio upisa, prijava obrazovnih programa, provodit će se od 28. lipnja do 7. srpnja. S time da će prijava programa koji traže prijemni završiti 2. srpnja. Konačne ljestvice poretka u ljetnom roku bit će objavljene 10. srpnja, a od tog dana pa do 13. srpnja u škole se dostavlja upisnica i, ako to program traži, liječničke potvrde. Sredinom srpnja bit će objavljen okvirni broj upisnih mjesta za jesenski rok.

Upis u srednju 2023 ljetni rok
Upis u srednju 2023 ljetni rok

U jesenskom roku prijave programa vršit će se od 21. do 25. kolovoza, dok će konačne ljestvice biti objavljene 26. kolovoza.

Upis u srednju 2023 jesenski rok
Upis u srednju 2023 jesenski rok

Kako izračunati bodove?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole,