Vijesti
Na
2. prosinca 2020.

Od 11.5. kreće nastava u školi za učenike od 1. do 4. razreda

SADRŽAJ:

Zaključak Vlade za škole je da će najveći prosti broj učenika ovu školsku godinu završiti pohađanjem nastave na daljinu. Skupina učenika koja bi se trebala vratiti u škole su učenici razredne nastave, a najraniji termin njihovog povratka u učionice je 11. svibnja. Naime, povratak u škole je u trećoj fazi koja ovisi o provedbi prve dvije.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak dala jeizjavu o navedenoj odluci.

“Najveći do učenika završit će školsku godinu na online nastavi. Uvjerena sam da će većina roditelja vidjeti da su se uvjeti osigurali, ali ostavit ćemo i rezervnu mogućnost”, rekla je kratkoDivjak za N1.

Znači roditelji će moći odlučiti hoće li djecu poslati u školu ili ne.

Matura u lipnju

HZJZ i Stožer civilne zaštite RH će izraditi preporuke i upute za povratak u škole, kao i održavanje državne mature u već poznatom terminu od 08. do 29. lipnja kada će se pisati i esej iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za 16. svibnja.

Omogućit ćemo i da se od sredine svibnja pa na dalje odvijaju završni ispiti u strukovnim školama kao i praktična nastava u malim grupama.

Popis škola oštećenih u potresu

U 11 osnovnih škola u Zagrebu nastava se neće moći održati nakon povratka iz online svijeta nastave. Nekoliko tisuća učenika trebat će se negdje premjestiti, a iz Gradskog ureda za obrazovanje su rekli da će ta djeca biti prebačena u one škole koje rade u jednoj smjeni, no nisu naveli u koje točno.

Naime, dvije osnovne škole proglašene su neupotrebljivima i dobile su crvenu naljepnicu, a riječ je o OŠ Petra Zrinskog (u Krajiškoj ulici nedaleko od Trga F. Tuđmana) i OŠ Vugrovec u Kašini, gdje je bio epicentar jakog potresa 22. ožujka, piše Index. Od srednjih škola neupotrebljive su Gornjogradska gimnazija i Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje.