Od 11.5. kreće nastava u školi za učenike od 1. do 4. razreda

Zaključak Vlade za škole je da će najveći prosti broj učenika ovu školsku godinu završiti pohađanjem nastave na daljinu. Skupina učenika koja bi se trebala vratiti u škole su učenici razredne nastave, a najraniji termin njihovog povratka u učionice je 11. svibnja. Naime, povratak u škole je u trećoj fazi koja ovisi o provedbi prve dvije.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak dala jeizjavu o navedenoj odluci.

“Najveći do učenika završit će školsku godinu na online nastavi. Uvjerena sam da će većina roditelja vidjeti da su se uvjeti osigurali, ali ostavit ćemo i rezervnu mogućnost”, rekla je kratkoDivjak za N1.

Znači roditelji će moći odlučiti hoće li djecu poslati u školu ili ne.

Matura u lipnju

HZJZ i Stožer civilne zaštite RH će izraditi preporuke i upute za povratak u škole, kao i održavanje državne mature u već poznatom terminu od 08. do 29. lipnja kada će se pisati i esej iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za 16. svibnja.

Omogućit ćemo i da se od sredine svibnja pa na dalje odvijaju završni ispiti u strukovnim školama kao i praktična nastava u malim grupama.

Popis škola oštećenih u potresu

U 11 osnovnih škola u Zagrebu nastava se neće moći održati nakon povratka iz online svijeta nastave. Nekoliko tisuća učenika trebat će se negdje premjestiti, a iz Gradskog ureda za obrazovanje su rekli da će ta djeca biti prebačena u one škole koje rade u jednoj smjeni, no nisu naveli u koje točno.

Naime, dvije osnovne škole proglašene su neupotrebljivima i dobile su crvenu naljepnicu, a riječ je o OŠ Petra Zrinskog (u Krajiškoj ulici nedaleko od Trga F. Tuđmana) i OŠ Vugrovec u Kašini, gdje je bio epicentar jakog potresa 22. ožujka, piše Index. Od srednjih škola neupotrebljive su Gornjogradska gimnazija i Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje.