Od ponedjeljka u škole idu učenici od 1.-4. razreda osnovne i 4. razreda srednje škole, ostali online

Ministar znanosti obrazovanja Radovan Fuchs održao je konferenciju za medije na kojoj je objavio kako će se nastava održavati na početku drugog polugodišta.

Početak drugog polugodišta 2020./2021.

‘Na Nacionalnom stožeru iskomunicirali smo ono za početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike osnovnih škola do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu. Jednako tako i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature, koja se provodi na cijelom teritoriju Hrvatske u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja’, rekao je ministar, dodajući da će završni razredi ići u školu uz pojačane epidemiološke mjere.

‘To znači da će se moći održati veća distanca između učenika i time mislimo da smo itekako smanjili moguće širenje epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih’, rekao je Fuchs.

Očekuje se i službena potvrda županija

Iako je nastavak nastave “iskomuniciran s županijama” još svaka županija treba službeno potvrditi takav nastavak nastave u drugom polugodištu.

“Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, odnosno onog dijela koji je stradao u potresu, još uvijek razgovaramo s lokalnim tijelima je li moguće izvoditi nastavu na ovaj način ili će biti potrebno u nekim školama osigurati odgodu početka nastave”, rekao je Fuchs koji je kazao i kako će prvi ili drugi dan biti održana protupotresna vježba te da bi bilo dobro da se djeci koja dođu u školu pruži psihološka pomoć.

“Nema razloga da u ostalim školama gdje nije zahvaćeno ovom katastrofom škola ne krene kao u ostalom području Republike Hrvatske”, dodao je Fuchs.

Novi školski kalendar za 2020.2021. godinu!