Plaća raste za 6%! Pogledajte koliko će porasti i kad je isplata u veljači!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odobrilo sredstva za isplatu plaće zaposlenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova za siječanj 2021. godine.

Isplata uvećane plaće za prosinac 2020. bit će u utorak 9. ve2021. godine

Odobrena sredstva za isplatu plaće obračunata su po NOVOJ uvećanoj osnovici osnovici koja iznosi 6.044,51. Koliko će vam porasti plaća možete vidjeti u NAŠEM KALKULATORU za 2021. godinu? Prema potpisanom Dodatku II TKU-a s prvim danom 2021. godine raste osnovica za plaću za 4 posto, te će rasti i koeficijenti za 2 posto. To povećanje će se vidjeti sad na plaći za siječanj koja će biti isplaćena u veljači.

Prema poreznoj reformi smanjuje se porez na dohodak te će zbog toga plaća dodatno rasti većini učitelja. To povećanje će se vidjeti na plaći za prosinac koja će biti isplaćena u siječnju 2021. godine. Najveće povećanje plaće zbog smanjenja poreza imat će oni zaposlenici koji su do sad plaćali veliki porez i prirez.

Povećanja se kreću od 300 do čak 900 kuna. Ako želite vidjeti koliko će vama porasti plaća to možete u našem kalkulatoru!