Korak po korak vodič kroz upise u srednje škole

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 27. svibnja 2024. godine. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Ukoliko PIN nije stigao SMS-om potrebno je ponovno pokušati unijeti broj mobitela. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene (RAČUNANJE BROJA BODOVA za upis), a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. U slučaju nepravilnosti u podacima potrebno se javiti svom razredniku.

Popis predmeta posebno važnih za upis u srednju

Ovdje možete pronađi listu smjerova propisanih od strane MZOS-a. Također, za svaki smjer su navedena tri predmeta bitna za izračun bodova. Dva su predmeta propisana pravilnikom, a treći predmet određuje škola samostalno.

Najvažniji datumi vezani za upis na ljetnom roku 2019. godine

Opis postupakaDatum
Početak prijava u sustav27. 5. 2019.
Završetak registracije za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja RH14. 6. 2019.
Početak prijava obrazovnih programa26. 6. 2019.
Završetak prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere30. 6. 2019.
Provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata1. – 5. 7. 2019.
Rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika (stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava za upis)26. 6. 2019.
Dostava osobnih dokumenata i svjedodžbi za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja RH Središnjem prijavnom uredu27. 5. – 26. 6. 2019.
Unos prigovora na osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju kojih se ostvaruju dodatna prava za upis8. 7. 2019.
Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete9. 7. 2019.
Završetak prijava obrazovnih programa
Početak ispisa prijavnica
10. 7. 2019.
Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica (učenici donose razrednicima, a ostali kandidati šalju prijavnice Središnjem prijavnom uredu)
Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete ili dostavili prijavnice
12. 7. 2019.
Objava konačnih ljestvica poretka13. 7. 2019.

Prijave u srednje škole 2019./2020.

Korak po korak vodič za PRVU Prijavu

1. U svom pregledniku upisati stranicu upisi.hr.

2. S desne strane web stranice kliknuti na “Prijava”.

3. Pojavit će se polja za unos korisničkih podataka.

Unesi korisničko ime i lozinku iz AAI@EduHr sustava koju si dobio/la u školi. Ako se prijavljuješ po prvi put polje PIN ostavi prazno i klikni na “Prijavi se” nakon unosa korisničkog imena i lozinke. Zatim ćeš moći unijeti broj mobitela na koji će ti biti poslan PIN.

Ako si aktivirao/la zabranu primanja ili slanja SMS poruka trećih strana putem svog mobilnog operatera, PIN ti neće biti isporučen. Molimo da navedenu opciju provjeriš sa svojim mobilnim operaterom.

Ako si izgubio/la korisničko ime ili lozinku, javi se administratoru imenika u svojoj školi koji će ti ponovno dati podatke za prijavu.

U slučaju da si izgubio/la PIN, pošalji SMS sadržaja OPET na broj 888000 s onog broja mobitela kojeg si upisao/la u sustav kod prve prijave. Poruka se naplaćuje po cijeni definiranoj ugovorom s tvojim operaterom.

4. Ako se prijavljuješ prvi put u idućem koraku pojavljuju se polja za unos broja mobitela. Unesi broj mobitela na koji želiš primiti SMS s PIN-om. Iz prvog padajućeg izbornika odaberi predbroj mobilnog operatera, a u iduće polje upiši ostatak broja mobitela (6 ili 7 znamenki). Nakon toga klikni na “Pošalji SMS” Prijave u srednje škole

Zatim trebaš još potvrditi da želiš da ti se SMS s PIN-om pošalje na uneseni broj mobitela klikom na “Potvrdi”. Prijave u srednje škole

PIN ćeš dobiti u SMS poruci kroz nekoliko minuta. Ako PIN ne stigne na tvoj mobitel u roku od nekoliko minuta, nemoj slati poruku OPET, jer je moguće da je broj mobitela pogrešno unesen. U tom slučaju prijavi se u sustav bez PIN-a (upiši samo korisničko ime i lozinku iz AAI@EduHr sustava) i nakon prijave upiši ispravan broj mobitela. Ako ne primiš SMS s PIN-om ni nakon nekoliko pokušaja unosa broja mobitela, potraži pomoć pozivom na broj 01 6661 500 ili mailom na helpdesk@skole.hr.

Prijave u srednje škole za kandidate izvan RH

Kandidati izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske trebaju ispuniti registracijski obrazac i poslati ga Središnjem prijavnom uredu koji će ih registrirati u sustavu, dodijeliti im korisničke podatke za prijavu i unijeti sve potrebne podatke sa zaprimljenih dokumenata.

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u publikaciji „Prijave u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju!“ te je od iznimne važnosti da je svi kandidati pročitaju.

Ukoliko želite izračunati svoje bodove za upis i Prijave u srednje škole to možete ne našoj stranici, odnosnom našem ONLINE KALKULATORU!