Naslovnica Uncategorized Roditeljski sastanak - PREZENTACIJA s pravilnicima za učitelje

Roditeljski sastanak - PREZENTACIJA s pravilnicima za učitelje

Advertisement

Roditeljski sastanci nisu samo prilika da se uspostavi pravi kontakt između roditelja i učitelja već da se i roditelji povežu međusobno. Na taj način roditelji kroz zajedničku komunikaciju mogu pronaći rješenja za neke probleme svoje djece ili dati sugestije za rad s njima; što će čitati, kako ih potaknuti na čitanje, kako se nositi s pubertetom. Na roditeljskom sastanku se može i dogovoriti i tema za idući sastanak. Svaki razred i zajednica imaju zasebne probleme tako da ne treba generalizirati već pomoći u učenju i odrastanju baš tog razrednog odjela.

Na prvome roditeljskom sastanku svake školske godine razrednik bi trebao:

Portal ucenici.com je izradio prezentaciju u PowerPoint-u za pomoć razrednicima u što boljoj realizaciji prvog roditeljskog sastanka. Prezentaciju slobodno možete preuzeti i izmijeniti po potrebi (molimo Vas da ostavite logo našeg portala na prezentaciji).

Prvi Roditeljski sastanak prezentacija
Preuzmi

OBAVEZNO! Na svim roditeljskim sastancima mora se voditi ZAPISNIK! Obrazac za vođenje možete preuzeti na OVDJE.

Evo nekoliko savjeta za uspješno održavanje roditeljskog sastanka

Ako roditeljski sastanak održavate prvi puta u razrednom odjelu, razmislite što biste Vi željeli saznati da je Vaše dijete učenik toga razreda.

Roditeljski sastanak nisu informacije, te se stoga ne govori o pojedincu već o grupi kao zajednici. Bez obzira što ste se za  roditeljski pripremali po nekoj knjizi, udžbeniku ili priručniku; nije preporučljivo čitati pripremljeni materijal. Stoga bi bilo najbolje na papir napisati samo riječi ili rečenice koje su nit vodilja.

Rječnik treba prilagoditi roditelju – slušaču. Ako ne razumije o čemu govorite, postat će nezainteresiran i za ono što zna i razumije.

Održavanje roditeljskih sastanaka češće je teži dio učiteljskog posla. Tako nešto nas na fakultetu nisu učili. Jesu li isti prvi sastanci kao i oni koji slijede kasnije? Kako se postaviti? Što roditelje interesira? Hoće li poslušati što učitelj ima za reći? Treba li im savjet? … Pitanja ima nebrojeno. I umjesto da se taj broj smanjuje, sa svakim osmišljavanjem novog roditeljskog sastanka se povećava.