Kategorije: Vijesti

Školska natjecanja se odgađaju minimalno dva tjedna

Agencija za odgoj i obrazovanje donijela je Opća pravila za natjecanja i smotre u školskoj godini 2020./2021. kojima su utvrđene mogućnosti prilagodbe provedbe pojedinih natjecanja ovisno o izvanrednim okolnostima uvjetovanima pandemijom, kao i smjernice državnim povjerenstvima za prilagodbu natjecanja.

Također prema utvrđenom vremeniku natjecanja su trebala startati već s prvim danom drugog polugodišta 18. siječnja (natjecanje iz astronomije).

Nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta napisale su krajem prošlog tjedna otvoreno pismo ravnateljici Agencije dr. sc. Dubravki Brezak Stamać. Upozorili su je kako je natjecanja nemoguće provesti s obzirom na to da su na snazi i dalje epidemiološke mjere. Ipak, smatraju da se natjecanja ne smiju otkazati, već da je potrebno odrediti nove datume.

Odgoda školskih natjecanja za minimalno dva tjedna

Kao odgovor na to otvoreno pismo iz AZZO-a su odgovorili kako su MZO-u dostavili na suglasnost prijedlog odgode početka održavanja školske razine natjecanja.

Danas je ministar Fuchs na konferenciji potvrdio da će se natjecanja odgoditi za najmanje dva tjedna. Novi vremenik objavljujemo čim bude objavljen na stranicama AZZO-a.

“Što se tiče školskih natjecanja, Ministarstvo preporučuje da se ona odgode za dva tjedna, a da će se potom opet procjenjivati, sukladno epidemiološkoj situaciji.” rekao je ministrar na konferenciji.

Nadavni članci

Isplata plaće za travanj 2022.! Zadnja plaća po staroj osnovici.

MZO odobrilo je sredstva za isplatu plaće zaposlenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova za travanj… Pročitaj više

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u i. razred srednje škole

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u i. razred srednje škole Pročitaj više

Isplata plaće za ožujak 2022. godine u javnim službama!

MZO odobrilo je sredstva za isplatu plaće zaposlenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova… Pročitaj više

Kalendar školske godine 2022./2023. PRIJEDLOG

Nacrt Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika… Pročitaj više

Isplata plaće za veljaču 2022. godine u javnim službama!

MZO odobrilo je sredstva za isplatu plaće zaposlenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova… Pročitaj više

Kalkulator: Koliko raste plaća od 1. svibnja

Premijer Andrej Plenković se danas sastao s predstavnicima sindikata zaposlenih u državnim i javnim službama.… Pročitaj više