Školska natjecanja se odgađaju minimalno dva tjedna

Agencija za odgoj i obrazovanje donijela je Opća pravila za natjecanja i smotre u školskoj godini 2024. kojima su utvrđene mogućnosti prilagodbe provedbe pojedinih natjecanja ovisno o izvanrednim okolnostima uvjetovanima pandemijom, kao i smjernice državnim povjerenstvima za prilagodbu natjecanja.

Također prema utvrđenom vremeniku natjecanja su trebala startati već s prvim danom drugog polugodišta 18. siječnja (natjecanje iz astronomije).

Nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta napisale su krajem prošlog tjedna otvoreno pismo ravnateljici Agencije dr. sc. Dubravki Brezak Stamać. Upozorili su je kako je natjecanja nemoguće provesti s obzirom na to da su na snazi i dalje epidemiološke mjere. Ipak, smatraju da se natjecanja ne smiju otkazati, već da je potrebno odrediti nove datume.

Odgoda školskih natjecanja za minimalno dva tjedna

Kao odgovor na to otvoreno pismo iz AZZO-a su odgovorili kako su MZO-u dostavili na suglasnost prijedlog odgode početka održavanja školske razine natjecanja.

Danas je ministar Fuchs na konferenciji potvrdio da će se natjecanja odgoditi za najmanje dva tjedna. Novi vremenik objavljujemo čim bude objavljen na stranicama AZZO-a.

“Što se tiče školskih natjecanja, Ministarstvo preporučuje da se ona odgode za dva tjedna, a da će se potom opet procjenjivati, sukladno epidemiološkoj situaciji.” rekao je ministrar na konferenciji.