Upisi u srednje škole 2021. godine. Najvažniji datumi!

25. svibnja 2021.

Na stranicama Narodnih novina MZO-a objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022..

Javno savjetovanje bilo jeotvoreno je u razdoblju od 7. svibnja do 14. svibnja 2021. godine na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=16526.

Ljetni upisni rok 2021. godine

Najvažniji datumi vezani za upise 2021. godine

Prema Odluci početak prijava učenika u elektronički sustav upisa u srednje škole (NISpuSŠ) je 24. svibnja 2021., dok će početak prijava srednjoškolskih programa biti 25. lipnja. Prijave programa koji provode prijemne ispite završavaju 28. lipnja, 6. srpnja s lista će se brisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete.

Konačne ljestvice upisa bit će objavljene 10. srpnja, dok će od 12. do 14. srpnja trajati dostava upisnica i ostale dokumentacije u škole, čime učenici završavaju proceduru upisa u srednje. Upisna dokumentacija će se u škole moći dostaviti elektroničkim putem ili osobno.

HODOGRAM UPISA U SREDNJU!

Hodogram Upisa u srednje

Prijave programa na jesenskom upisnom roku trebale bi započeti 21. kolovoza, a završavaju već 26. kolovoza. Konačne ljestvice poretka u jesenskom bit će objavljene 28. kolovoza, a učenici upisnice dostavljaju 30. i 31. kolovoza stoji u prijedlogu Odluke.

Sve o upisima u srednje škole

Na našim stranicama možete pronaći i ostale linkove vezane za upis učenika u srednju školu. Među najvažnijima je i najbolji Kalkulator bodova za upis 2021. Također izdvajamo i članak u kojem pojašnjavamo tko ima pravo na DODATNE BODOVE pri upisu. Svakako bi trebali pročitati i naš Vodič kroz upise u kojem je sve detaljno objašnjeno.

Ostali linkovi koji vam mogu poslužiti: