Uskrsnica za 2024. Nagrada za uskršnje blagdane!

Novim dodatkom iii. Temeljnom kolektivnom ugovoru prvi put se pojavilo novo materijalno pravo radnika: uskrsnica. Dogovoreno je da će je Vlada isplatiti za 2024. godinu u iznosu od 100 eura. Dosadašnji dodatci su božićnica, regres i dar za dijete.

Datum uskrsa
Datum Uskrsa

Uskrsnica u 2024: Nagrada za uskršnje blagdane

Datum isplate uskrsnice za 2024.

Članak 69.a TKU-a za javne službe

1. Zaposlenicima u javnim službama pripada pravo na isplatu godišnje nagrade za uskršnje blagdane, u punom iznosu, neovisno rade li u punom ili nepunom radnom vremenu, a zaposlenici koji u nepunom radnom vremenu rade kod dva ili više poslodavaca, ostvaruju isplatu godišnje nagrade za uskršnje blagdane kod jednog poslodavca.

2. Pravo na godišnju nagradu za uskršnje blagdane pripada svim zaposlenicima koji su na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru u radnom odnosu kod poslodavca, osim zaposlenicima kojima na taj dan prava i obveze iz rada ili u svezi s radom miruju.

3. Godišnja nagrada za uskršnje blagdane za 2024. godinu iznosi 100,00 eura.

4. O visini uskrsnice, Vlada RH i sindikati javnih službi pregovarat će svake godine prije donošenja Državnog proračuna Republike Hrvatske za sljedeću godinu, s time da ako se dogovor ne postigne, godišnja nagrada za uskršnje blagdane iznosi najmanje onoliko koliko je bila zadnja isplata te nagrade u visini koja proizlazi temeljem ugovora između Vlade RH i sindikata.